Juni

Juni / juli


HANNE VARMING Skulptur
HENRIK GODSK Maleri


Dobbelt solo


Udstillingsperiode 11/6 – 30/7 2016

Udstillingen med Hanne Varming og Henrik Godsk bliver en af de mere klassiske længe set i galleriet. Hvor sidste udstilling med Jon Todd, Rune Christensen og Jay Olé viste de mere vilde, uskolede og rebelske samtidskunstnere, bliver denne udstilling et eksempel på, at en mere nedtonet og klassisk senmodernistisk æstetik er lige så aktuel. Vi drives netop af, at der ingen begrænsninger er for, hvad der er muligt i relation til kunst i dag.

HANNE VARMING
Hanne Varming kan muligvis italesættes som Danmarks ukronede skulpturdronning. Adskillige steder er hendes skulpturer placeret både i offentlige rum og i private samlinger - og hun har bestemt allerede indskrevet sig i den danske kunsthistorie. Varmings skulpturer er betagende, da hun formår at fange menneskets intimitet og vedkommenhed – samt at hun rent praktisk er rigtig dygtig til at lave skulpturerne med en bestemt detaljegrad, der giver hende sit helt eget formsprog.
Det er ikke alle vore kunstnere, som når ud på museerne, og det er heller ikke en decideret målsætning for os. Vi bliver dog stolte, når allerede museumsrepræsenterede kunstnere, som Hanne Varming, gerne vil udstille i vores galleri. Hun har nemlig udstillet på adskillige af de væsentlige museer i Danmark, og kongefamilien har ligeledes kastet deres kærlighed over hendes skulpturer. Et af hendes mest kendte og offentlige værker er ”Piger fra Paris” – de to smukke bronzepiger, som står og kigger ud over Kastrup Lufthavn, og som hver dag passeres af rejsende fra hele verdenen.

HENRIK GODSK
Henrik Godsk arbejder rent stilmæssigt indenfor senmodernismen, som en forlængelse af modernismens enkelhed i sine flader, linjer og rum. Hans værker er ofte med kvinder, men en mere klassisk fremstilling af dem som ranke og nærmest royale arrogante. Godsks værker indeholder en sjælden ro, som adskiller sig fra samtidens generelle stress og larm - måske netop derfor, og grundet hans dygtighed, holder et eller flere museer øje med hans kunst i dag.

Henrik Godsk er godt på vej ud i museumsverdenen med sin første større præsentation. I slutningen af 2017 skal han nemlig udstille på Daugavpils Mark Rothko Art Centre i Letland, som blandt andet danske Else Marie Bukdahl, tidligere rektor på Det Kongelige Danske Kunstakademi, er med til at formidle og realisere. Godsk bliver repræsenteret sammen med 3 andre danske samtidskunstnere, og det er utvivlsomt en ære at blive udstillet samme sted, som man finder Europas væsentligste samling af Mark Rothkos værker.

Se værkerne her >>