Marts

Marts


Anne Juul Christophersen

Somnia
 

Indenfor de seneste par år har billedkunstner Anne Juul Christophersen udstillet i England, Skotland, Sverige, Spanien samt naturligvis i Danmark, og hvor end hendes værker præsenteres, er interessen massiv, og hendes malerier er ofte solgt, inden malingen har nået at tørre.

Det seneste år har Anne Juul arbejdet intenst med sin kommende og længe ventede soloudstilling ”Somnia”, som åbner i Galerie Wolfsen lørdag 10. marts.

”En idé til et maleri eller til en hel udstilling kommer oftest snigende ind på mig og det var præcis sådan med titlen til udstillingen, Somnia. Som en sten i gummistøvlen, raslede ordet rundt i min hjerne. Først ude i periferien – så mere og mere insisterende og til sidst var dét det eneste, der fandtes i verden: Ordet somnia.”

Sådan fortæller Anne Juul om tilblivelsen af sin kommende udstilling, hvis titel betyder drøm / dagdrøm / vision. Hun påbegyndte sit arbejde med udstillingen foråret 2017 i Frankrig, hvor hun lod sig opsluge i emnet, læste stakkevis af bøger om ”somnia” og arbejdede med skitser til malerierne.

I anledning af udstillingen udgiver Galerie Wolfsen et udstillingskatalog med gengivelser af udstillingens værker, med forord af forfatter og foredragsholder Sebastian Nybo, som bl.a. skriver:

”Som når selv små noter af lavendel, æble og enebær giver ginnen sin helt egen karakter, sådan formår Anne også at give sine værker sit helt unikke personlige præg. ”Og med ét er det så nemt at se”, for man er aldrig i tvivl om, hvem kunstneren er, for hun ER i værkerne.”

Anne Juul skildrer i sine værker den fine balance imellem godt og ondt – tryghed og utryghed, drømmen om og angsten for at udleve drømmene:

”Vi drømmer alle, men for alt for mange bliver det ved drømmene, imens vi misundeligt følger alle de andres glansbilledliv på sociale medier og forsøger at bilde os selv og hinanden ind, at vi er konstant lykkelige.
Den konstante lykke er imidlertid en utopi; himmel og helvede findes alle steder, – uden ”det onde” findes ”det gode” ikke.
Vil vi opnå det, vi drømmer om, skal vi være modige nok til at risikere.

På grund af angsten for det ukendte, lever alt for få livet, – de lever i stedet med livet – nærmest som var det en klods om benet.
Vi ved, hvad vi har og det fastholder os i mønstre, som vi ikke selv bryder os om. Det er som et Stockholmsyndrom, der hviler dybt i os. Vi holder os til det, vi kender, - forsøger at leve op til normerne og til alt det, vi tror, andre forventer af os.

Hvis du kan drømme det, kan du gøre det  …hvis du tør.

De næste værker Anne går i gang med, skal bl.a. vises på Museo Nerja i Sydspanien, hvor hun skal udstille i 2019 sammen med kunstnersammenslutningen VISUEL, som hun er formand for.

Gallerist Kent Wolfsen siger om udstillingen ”Somnia”: ”Vi er som galleri virkelig glade for og stolte af at kunne præsentere denne soloudstilling med Anne Juul Christophersen. Vi kan slet ikke følge med den enormt store efterspørgsel, der er på Anne Juuls værker, så udstillingen er længe ventet og der er ingen tvivl om, at det bliver et brag af en udstilling, som vi ser rigtig meget frem til at vise.

Somnia åbner lørdag den 10. marts kl. 11.00 og kan opleves i Galerie Wolfsen til og med den 31. marts.

Se værkerne >>
 


Bjørnen sover, 150x150 cm, 2018, akryl på lærred


Sideløbende med Somnia viser GW en opdateret version af GW remix med et bredt udvalg af galleriets tilknyttede kunstnere.