November

Jacob Rantzau

Akvarel

Se værkerne her >>

Samt

Juleudstilling

22. november til 23. december

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jacob Rantzau har ikke udstillet flere end 2-3 værker ad gangen siden sin egentlige signatur- og gennembrudsudstilling på Art Copenhagen i 2012. Dengang hed soloudstillingen ”I Danmark er jeg født” og bestod af 8 værker på ca 2x3 meter, som fyldte en dobbelt messestand af de bedste kvadratmeter på gulvet – men nu sker det igen! Og denne gang hos Galerie Wolfsen i Aalborg, som Rantzau har kørt parløb med siden det for alvor tog fart.

Denne gang er der fokus på Jacob Rantzaus akvarelkunst, som han behersker i lige så høj grand som oliemalingen. Og hvor oliefarven bliver duppet, penslet, tværet ud og skrabet på, bliver akvarelfarven ofte malet og lagt på med en helt anderledes finesse. Det er nemlig to meget forskellige medier. Rantzaus motiver går dog igen og opbygges omkring et helt traditionelt formsprog, blot vinklet og strøget med samtidens kunsthistoriske overblik og frigjort mod.

En del af værkerne fremstår som nedslag med et maler-studie-præg, mens andre igen er mere afrundede værker, bl.a. et klassisk, stærkt kunstnerselvportræt. Alt i alt har Jacob Rantzau malet frem mod endnu et statement, som udstillingen på Art Copenhagen var det, selvom det denne gang er et helt andet medie og i et meget mindre – og mere prisvenligt – format.

Udstillingen ”Akvarel” åbner 22. november kl. 11, og alle er inviteret. Der bliver ret sikkert fuldt hus og billederne bliver handlet efter først-til-mølle princippet, så vi opfordrer ydmygt til, at gæster og eventuelle kunder møder ind i nogenlunde god tid – især hvis man drømmer om at eje et Jacob Rantzau værk.

Samtidig med åbningen af ”Akvarel”, åbner også Galerie Wolfsens juleudstilling, hvor der vil være masser af spændende og julegavevenlige værker, bl.a. glaskunst af Britta Madsen og Søren Gøttrup samt en perlerække af nye værker af bl.a. Gregers Albrechtsen, Erin M. Riley, Jay Olé, Kirsa Andreasen og Henrik Godsk.