Oktober

Oktober


Tommas Jørgensen // Animal Turmoil

Katarina Janeckova // Salmon Lovers


 10. oktober til 3. november 2015


To soli med gennemborende oplevelser


I oktober måned viser galleriet to soloudstillinger med henholdsvis Tommas Jørgensen og Katarina Janeckova.

Det bliver et spændstigt show med stærke samlende kræfter, brudflader og gennemborende oplevelser for både krop og sjæl. Tommas’ stilleben over for Katarinas erotisk, morbide og sukkersødt komponerede poetiske og tankevækkende billeder. Vanitas, sex, død, superteknik, flow og overlegen æstetik!

Grundig teknik er varemærket
Tommas Jørgensen arbejder på et fundament af grundig teknik. Det har fra starten været hans varemærke, selvom det er motiverne, der er bærende for hans kunst. Med et enkelt ord kan det beskrives med Vanitas, der henviser til livets forfængelighed, som i barokken var lig med forgængelighed. Fremstillingerne er præget af de talrige symboler på det, man så som livets skrøbelighed. En særlig gren af stilleben. En genre, hvor død og gru bliver pyntet og gjort smukt igen.

Universet er sødmefyldt erotisk
Katarina Janeckova er en gudsbenådet maler. Strøg og dynamik flyder problemfrit fra hånd til lærred, og universet er sødmefyldt erotisk og dybt bizart på en og samme tid. I USA står hun midt i sit gennembrud. Vi har kun fået udstillingen, fordi Janeckova er kæmpe fan af vores kunstner Frederik Næblerød, og fordi vi repræsenterer El Mac.

Se værkerne her >>

Se fotos fra ferniseringen her >>