Oktober

High on Lowbrow (2)

Fernisering lørdag 25. oktober 2014 kl. 11.00

Deltagende kunstnere:

Volkano (Tyskland)
Vincent Xeus (USA)
John Kenn (Danmark)
Coco Electra (Danmark)
Anja Altenburg Laursen (Danmark)
Myra Sjöberg (Danmark)
Jack Lind (Danmark)
Matt Dickson (USA)
Tommas Jørgensen (Danmark)
Billie Bailey (Danmark)
Chris Leib (USA)
Marco Mazzoni (Italien)

Se værkerne her >>


En af Galerie Wolfsens største succeser i 2013 var udstillingen High on Lowbrow, hvor genren Lowbrow (eller Pop Surrealisme), blev introduceret i Danmark i stor stil. Indtil da havde der kun været sporadiske undergrundsvisninger, og stilen var i det hele taget overset (eller fravalgt) hos den mere etablerede del af den danske kunstscene. Sådan er det ikke mere.

Når et galleri som Galerie Wolfsen svinger taktstokken, giver det genlyd, og fra at være ukendt og overset er Lowbrow i dag en eksplosivt voksende genre i Danmark – som den længe har været i især Japan, Italien og dens moderland, USA (med Californien som fødestat). Derfor er det også med fornøjelse og store forventninger, at vi nu følger op på succesen med High on Lowbrow (2).

Historisk set opstod Pop Surrealisme sidst 70’erne i Californien, hvor den voksede frem af den kitsch- og punk-æstetiske undergrundskultur med tegneserier, tatoveringer, hot-rod og punk rock i centrum. Med sin tegneserieagtige, små-perverterede sarkastiske form for humor og mørke motiver lod genren sig ikke nemt kategorisere. Pop Surrealisme var den umiddelbare benævnelse, men i 1979 konstruerede kunstneren Robert Williams ordet Lowbrow som kommentar til og omskrivning af ordet Highbrow – den engelske betegnelse for de løftede øjenbryn man finder hos de finkulturelle og akademisk bedrevidende, når kunst diskuteres.

Lowbrow kunstnere er ofte selvlærte og næsten altid ligeglade med den etablerede kunstverden. They don’t give a fuck – de klarer sig fint uden anerkendelsen fra highbrows. Derimod kan den traditionelle kunstverden ikke blot ignorere Pop Surrealismens eksistens. Der er ild i genren og flere og flere kunstsamlere og -kunder vil være med, og for ikke at gro fast og blive kørt ud på et sidespor, er det simpelthen nødvendigt at omfavne og anerkende denne sprælske og antiautoritære genre.

Hos Galerie Wolfsen er vi stolte af at være bannerfører i Danmark, når det gælder Lowbrow! Vi glæder os til igen at vise den utrolige talentmasse, tekniske kunnen, samt sjove, mørke historiefortælling, som er så karakteristisk for genren.

Udstillingen løber fra 25. oktober til 12. november. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Se alle værkerne her >>