Julien Deiss og Judith Ernst

FERNISERING:
JULIEN DEISS & JUDITH ERNST

- - - - - - - - - - - - -
9. oktober


Fernisering - Deiss & Ernst


lørdag den 9. oktober kl. 11.00 - 14.00
Galerie Wolfsen, Aalborg
 

 

Den 9. oktober åbner vi 2 x soloudstilling med Julien Deiss og Judith Ernst.

Tyske Julien Deiss, der har base i Danmark, er især kendt for sin nutidige tilgang til akademiske tegninger i neonfarver med emner som romerske buster, skulpturer og vaser

Billede fra Julien Deiss' studio.

Indimellem ser vi også dristigt skårede lærreder, der er blevet bearbejdet med nål og tråd, hvilket er med til at skabe en tredje dimension i værkerne.

Til denne udstilling har Julien lavet flere værker, hvor motivet er en fortolkning af Judith Ernsts keramiske værker.
 

 

Pottemagerkunsten er næsten lige så gammel som menneskets evne til at lave ild, og det tager årevis at mestre håndværket. Kunsthåndværk kræver arbejde - masser af arbejde - og bygger på lag på lag af erfaring.

Judith Ernst mestrer det hele. Hun har tonsvis af erfaring og kan i dag kaldes master potter

 


Judith Ernst begyndte sin kunstneriske rejse som illustrator, hvor hun opnåede stor anerkendelse og er bl.a. tildelt nogle af de fineste priser i USA.

Senere kastede hun sig ud i keramikken, hvor hun kunne dyrke selve formen i modsætning til i illustrationerne, hvor indholdet er meningsbærende.


I dag er Judith Ernst én af de bedste og mest interessante keramikere i USA, og hendes fantastiske, komplicerede – og utroligt smukke – vaser er efterspurgte og hyldes på tværs af generationer. Soloudstillingen i Aalborg er hendes første samlede visning uden for USA. 
 

 

Se værkelisten her >>