Natalia Arbelaez & Thomas Mau

FERNISERING:
NATALIA ARBELAEZ & THOMAS MAU

- - - - - - - - - - - - -

15. januar - 5. februar

 

Fernisering
Natalia Arbelaez
&
Thomas Mau


lørdag den 15. januar kl. 11.00 - 14.00
Galerie Wolfsen, Aalborg

 

Se værkoversigten her >>

 

I januar tager vi jer på en rejse med værker, der uden tvivl vil vække følelserne. I Aalborg byder vi på en udstilling med to kunstnere, der har noget på hjertet: Natalia Arbelaez og Thomas Mau.

Identitet er et essentielt tema i Natalia Arbelaez’ figurative skulpturer.
Hun arbejder med identitet, og hvordan identiteter går tabt gennem erobringer, migration og tid samt hvordan de bevares – eller genskabes - gennem familie, kultur og faste traditioner.

 

Billede af Natalia Arbelaez i arbejdsstudiet. 

 

Den colombiansk-amerikanske kunstner arbejder narrativt med skulpturer, og hver af skulpturerne spiller en rolle i hendes forsøg på at illustrere, hvordan det er at have colombianske og amerikanske rødder.

Skulpturernes narrativer kombineres af research, familiefortællinger og tegneserieagtige væsener, som tilsammen skaber surrealistiske fortællinger og udtryk.

Bag de surrealistiske skulpturer er der en kunstner med noget på hjertet.

 
Thomas Mau, Portrait of an Emperor - solgt

 

På årets påskeudstilling i 2021, The Winner Takes it All, kunne vi for første gang i Galerie Wolfsen fremvise værker af danske Thomas Mau, og vi må sige, at de blev taget rigtig godt imod! – Alle værker blev solgt. Og det samme skete til Juleudstillingen. Nu er Mau klar med en række nye værker, og dem glæder vi os til at kunne vise!

 

Mau arbejder med et melankolsk univers, hvor vi ofte ser mystiske, flade skikkelser med hule øjne og tomme ansigter stirre på os. Vi ser bl.a. figurer, der mangler hænder, fødder eller deres torso. 

 

Vi har set referencer til Færgemanden, der sejler de dødes ånder til dødsriget Hades, forvrængede dæmoner, Jesu korsfæstelse, vampyrer og mørke skikkelser med forskellige symboler såsom sværd, halvmåner, stearinlys, bølger, kranier og løkke til hængning.

 

Hans værker har en særlig måde at vække noget i os - noget der minder os om, at ingen af os er her for evigt.