Galerie Wolfsen

I løbet af de sidste årtier er Ole Ahlberg (f. 1949) blevet særdeles anerkendt og berømt i ind- og udland for sine malerier, hvor den uskyldige Tintin inddrages i situationer med letpåklædte kvinder. Teknisk er Ole i fuld kontrol; han maler stramt og præcist til mindste detalje, og alligevel fremstår f.eks. Tintin tegneserieblød – Ahlberg formår simpelthen at smelte to helt forskellige verdener sammen uden det bliver overkonstrueret.

Der er mange, der har en mening om, hvorvidt det er i orden at portrættere tegneseriefiguren Tintin – der er synonym med det gode og rene – i selskab med letpåklædte kvinde i erotiske stillinger. Ind imellem møder vi nogle, der mener, at det er for vulgært, mens langt de fleste elsker værkerne!

Det tager tid at fremstille værker som Ahlbergs, og derfor modtager vi ikke flere end omkring 12 værker om året. Efterspørgslen er stor, så man skal være hurtig, hvis man skal have fingre i et af Ahlbergs populære værker.

I begyndelsen af marts 2023 var der en mulighed for at få fingre i et af Oles smukke værker fra 2017, da maleriet ”Desert” kom på auktion hos Bruun Rasmussen. Værket der måler 43×37 cm er den mindste af de tre størrelser, Ahlberg arbejder med, og hammerslaget endte på 95.000 kr. plus salær og omkostninger – altså endte prisen på omkring 50% over den pris værkerne i denne størrelse sælges for i galleriet i dag!

Det flotte hammerslag viser, at verden slet ikke er færdig med Ahlbergs Tintin-værker – tværtimod!

Tillykke til den nye ejer af ”Desert”.