Galerie Wolfsen

Fernisering: 3. august kl. 11 – 16.

August byder på en dobbelt soloudstilling med Nacho Eterno og Frankie Thorp.

Spanske Nacho Eterno (f. 1992) er autodidakt kunstner, der arbejder med både maleri på papir og lærred samt keramiske skulpturer. Nacho har udstillet sine værker to gange tidligere i galleriet i Aalborg, hvor de blevet taget rigtig godt imod.

Allerede som barn begyndte Nachos fascination af det egyptiske billedsprog og komposition, og det er også i de gamle kulturer, f.eks. i præ-colombiansk, peruviansk, mexicansk og afrikansk kunst af oprindelige folk, Nacho især finder inspiration til sin kunst i dag. De enkle værker med stærke og rå farver udtrykker både uskyldighed og mystik, og spørger man Nacho, er der ikke noget bevidst budskab bag værkerne; kunstneren fokuserer udelukkende på at udvikle sin kunstneriske stil og nyde den kreative proces.

 

Engelske Frankie Thorp (f. 1994) udstiller for første gang i Galerie Wolfsen med soloen Forest Fire. Frankie Thorp er en kunstner med base i London, der udforsker humoren og genkendeligheden i hverdagens genstande. Hun arbejder med et moderne twist på det traditionelle stillebenmaleri med kitsch 70’er og 80’er referencer såsom cocktails og retro desserter.

Kunstneren arbejder med livlige farver, legende kompositioner og udforsker temaer som minder og nostalgi. Hendes større værker fokuserer på rodede spiseborde oversået med mad og drikke, ofte ledsaget af eftertænksomme figurer.

Forest Fire er en ballade til den ensomme kvinde i en nostalgisk forstad og de levende farver, der står i kontrast til de mere afdæmpede toner. Abstrakte skildringer af ild og syntetisk lys driver en fortælling om sene nætter tilbragt i trøst omkring spisebordet derhjemme.