Galerie Wolfsen

Fernisering: lørdag d. 6. april kl. 11 – 14

I april kan du opleve en dobbeltudstilling med to kunstnere i galleriet: Jet-te L. Ranning og Amalia Bille.

 

Den danske billedkunstner, Jet-te L. Ranning (1954), er uddannet på Skolen for Brugskunst, København (1975-80) og School of Visual Arts, New York (1981-83). I dag bor og arbejder kunstneren i Odense.

Rannings malerier er en sammenfletning af figurative og abstrakte elementer, og bygget op i flere lag af olie, akryl og marmorstøv. Værkerne fremstår lyse, lette og grafiske. I kunstnerens teknik og motiver er der tydelige referencer til naturens former, ornamentik, mønstre og tekstiltryk.

Jet-te L. Ranning har gjort sig bemærker herhjemme med bestemt også internationalt, og kunstnerens værker er med i flere store kunstsamlinger både i verden, herunder The Americas Collection (Miami, USA), Moderna Museet (Stockholm, Sverige), Malmö Konstmuseum (Sverige), Artothek (Tyskland), Ny Carslberg Fonden, ARoS Aarhus Kunstmuseum, Vejle Kunstmuseum og Fyns Kunstmuseum.

Ranning modtog i 2012 den prestigefyldte Niels Wessel Bagge Kunstfonds Hæderspris på Louisiana Museum.

 

Den svenske keramiker, Amalia Bille (f. 1971), har en bachelor i tekstilkunst og en kandidatgrad i keramik fra HKD – kunstakademiet i Gøteborg. Kunstneren bor og arbejder med sin kunst i Mölndal ved Gøteborg.

Billes keramiske formsprog er direkte og enkelt, og værkerne bærer præg af det legende og drømmende, men har samtidig også undertoner af noget mere urovækkende. I værkerne udforsker hun det menneskelige og eksistentielle, mens hun stræber efter visuelt at fortolke og illustrere følelsesmæssige tilstande og stemninger.

Siden 2005 har Billes værker været udstillet på en lang række solo- og gruppeudstillinger på diverse gallerier i Sverige.