April

April


Dan Quintana: Spectres in Grey 

11. april til 2. maj 2015


Dan Quintana er et af de nye amerikanske supertalenter, der allerede er blevet en succeshistorie. Stilen er Pop Surrealisme – også kaldet Lowbrow – og teknikken er uovertruffen. Quintana startede som vandalist og spraymaler, men han er i dag en af de allerbedste med små pensler og olie – overhovedet. I en ren Galerie Wolfsen kontekst er det nok kun Ole Ahlberg og Volkano, der rent teknisk kan følge nogenlunde trop med Dan Quintana.

“Quintana’s surrealistic paintings are filled with vivid and eerie symbolism. His dreamy visions are beautifully executed in a way that is reminiscent of the great Dutch and Flemish masters. These exquisitely rendered paintings seem to speak to both the hostility and venerably of humanity simultaneously”.
Citat: HI-FRUCTOSE Magazine.

Quintanas motiver rummer både elementer af attraktiv skønhed og symmetri samt dystre og dunkle symboler og detaljer. Der er som i selve livet aldrig kun lys eller mørke, og under det sitrende, flotte skønmaleri lurer farer og forfald. Quintana har fat i de store følelser. Han skaber sine værker med dybde og flertydighed, som var de hver især et velfortalt, klassisk eventyr.

Stilmæssigt udspringer Quintana af Lowbrow-skolen, som slog rod i USA i 1970’erne. Genrens største stjerner – bl.a. Mark Ryden – koster millioner af dollars, og den næste bølge af fornyere og kommende kunststjerner står på spring – og her er Dan Quintana så absolut med forrest i feltet!

Se værkerne her >>

Se fotos fra ferniseringen her >>