El Mac (USA)

El Mac

Street Art, Urban Art, Post-Graffiti. Benævnelserne er mange for gadens billedsprog, og genren har vokset sig stor og moden siden de første graffitikunstnere brød igennem til den mere traditionelle kunstscene i 70’erne og 80’erne. Frontløberne var folk som Basquiat, Keith Haring og Banksy, og det var dem, der banede vejen for Street Art verdensstjerner som Retna, Obey og – ikke mindst – El Mac.

El Mac og hans værker bliver på hans hjemmebane omtalt som ”The Heart and Soul of Los Angeles”, og efter han bl.a. har malet portræt til Barak Obama og albumcover til pop-rock-bandet No Doubt, er hans navn kendt langt udover ”City of Angles”. Faktisk er han en af vor tids allerstørste kunststjerner, og det er utroligt, at han har fundet vej til Aalborg.

Motiv og teknik smelter sammen på en helt unik måde hos El Mac. Han sprayer med den sværest dysse (dåsens sprayhoved), og han fryser sine dåser ned undervejs. Det sænker trykket, og gør det endnu sværere. I Danmark findes der to offentlige værker: ét på Christiania i København og ét på Urbansgade i Aalborg. Ønsker man at eje et kanvas, er det hos Wolfsen det sker – men man skal holde sig til.

- - - - - - - - - - - - - - - - -
Værker
 

Untitled, 228x170 cm, aerosol på lærred, 2014