Gregers Albrechtsen

Gregers Albrechtsen

Som de tidlige surrealister arbejder Gregers Albrechtsen med det underbevidste. Fokus er på den konstante strøm af indtryk, som vi møder hver dag og en kritik af samtidens hurtige fremadskridende og fysisk konkrete udtryk.

Gregers Albrechtsen bruger historiske rekvisitter som et symbol på det moderne menneskes glemsel. Vi ser kun fremad. Flere af værkernes ansigtsløse figurer både nærmer sig og afviser os. Kunstnerens ønske er at tvinge os til at træde ind i værkernes univers på deres præmisser og ikke nærme sig dem gennem det umiddelbart genkendelige. Gregers Albrechtsen gør det i et forsøg på at vende rundt på vores selvopfattelse.

Hans udtryk rummer modsætninger og lader os sidde tilbage med et nyt syn på verden; en verden hvor modsætninger ikke frastøder, men skaber helhed: styrke, sårbarhed, afsky og skønhed, flugt og tilnærmelse. Igen og igen tvinges vi til at gå frem og tilbage, og værkerne åbner og lukker sig alt efter øjnene, der ser.

Gregers Albrechtsens værker er teknisk skarpe, stærke og tankevækkende og tager os på en følelsesmæssig rejse gennem tid og sted.


- - - - - - - - - - - - - - - - -
Værker
 

Uden titel, 105x70 cm, 2020, olie på plade SOLGT